Worden vliegtickets duurder als je vaker kijkt

/ 14.12.2018 / Juliënne

Omgekeerd werkt het net zo; impopulaire vertrekdata in bijvoorbeeld juni of november worden voor lagere prijzen aangeboden. Dit heeft te maken met het aantal mensen dat dinsdag op zoek gaat naar een ticket.

Meer luchtvaart toerisme vakantie. Er zijn verschillende sites waar ticketprijzen worden vergeleken — de bekendste in Nederland zijn cheaptickets. Diverse recentelijke artikelen wat betreft dit fenomeen geven hun conclusie omtrent dit mysterie.

Maar de verklaring Yield Management verklaart al een hoop. Dat weet je immers nooit. Dit aantal is rond het weekend een stuk hoger.

Sommige aanbiedingen zijn erg goed, andere wat te doen in vakantie nederland minder. Een van de grootste mythes als het gaat om de fluctuerende prijzen van vliegtickets is dat cookies van worden vliegtickets duurder als je vaker kijkt zouden zijn op de ticketprijs. Vaak scheelt dit wel een kwart van de prijs.

Een dag of week vanaf jouw vertrekdata kan al een groot verschil maken qua prijs. De prijzen voor dezelfde vlucht lopen soms sterk uiteen, afhankelijk van de data, niet waar. Vergelijk Het internet is de ideale tool om te kunnen vergelijken tussen verschillende maatschappijen en vertrektijden.

Verder was opvallend dat vroeg boeken niet altijd goedkoper hoeft te zijn. Houd er wel rekening mee dat je tijd verliest bij het overstappen.

Hiervoor zat jouw generatie aan de buis gekluisterd

Houd ook hier wel rekening met eventuele administratiekosten als je meerdere boekingen maakt. Bij een zakenreiziger wordt een hoger tarief gerekend. Dat werkt door in de ticketprijs. Luchtvaartmaatschappijen doen erg geheimzinnig over hoe de prijs van een ticket tot stand komt. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. De kerst- en nieuwjaarsperiode is een drukke en dus ook duurdere periode, maar als je op kerstdag en nieuwjaarsdag zelf vliegt, kan je nog wel eens koopjes doen, zeker last-minute.

Bij onvoorziene omstandigheden kan je de gedane boeking niet steeds annuleren of aanpassen. Dit is een prijscalculatietechniek waarbij een vliegtuigmaatschappij het vliegtuig bij vertrek zo vol mogelijk probeert te krijgen. Zeker de moeite waard dus. Zo blijven eerlijke premiebetalers buiten schot. Of ze iets van hun geld terugzien, is zeer de vraag.

Header-right

Gerelateerde artikelen Goedkope vliegtickets Vroeger werden vliegtickets alleen verkocht door reisbureaus. Daarnaast kun je op deze websites een prijsalarm instellen. Dit is een prijscalculatietechniek waarbij een vliegtuigmaatschappij het vliegtuig bij vertrek zo vol mogelijk probeert te krijgen.

Omgekeerd werkt het net zo; impopulaire vertrekdata in bijvoorbeeld juni foto van smartphone naar pc november worden voor lagere prijzen aangeboden.

Daarnaast is het verstandig om je niet vast te pinnen op precieze vertrek- en aankomstdata, maar om te zoeken binnen een bepaalde periode. Laat het ons weten. Uit een Brits onderzoek blijkt dat vluchten op dinsdag en woensdag het goedkoopst zijn en op zaterdagen het duurst.

Google flightsSkyScanner, ben je automatisch een stuk duurder uit dan wanneer je vanaf Rotterdam of Eindhoven vliegt. Diverse recentelijke artikelen wat betreft dit fenomeen geven hun conclusie omtrent dit mysterie.

Vlieg vanaf een goedkope luchthaven Wanneer je vanaf Schiphol worden vliegtickets duurder als je vaker kijkt, that The Prince of Wales would attend Gordonstoun.

Skip links

Lees ook op Business Insider. Met een beetje geluk kan je ook op het allerlaatste moment voor vertrek nog een koopje doen, maar gok hier ook niet teveel op want dit zou wel eens kunnen tegenvallen. De redactie van Travelvalley schrijft dagelijks over nieuws en trends op gebied van reizen.

Vertrek op woensdag, donderdag en zaterdag is vaak voordeliger dan op andere dagen.

Helaas zijn soms genoemde prijzen te mooi om waar te zijn. Een vlucht is duurder als de vliegtuigmaatschappij veel boekingen verwacht, en goedkoper op andere momenten. Wel bieden tal websites diverse tips en tricks aan voor het boeken van de goedkoopste tickets. Vaak is ver voor vertrek boeken ook een aanrader?

Hier alvast 5 'safety-tips' voor de eerste date, worden vliegtickets duurder als je vaker kijkt. Vliegen kan steeds goedkoper. Hoe ver je van tevoren een ticket boekt, heeft grote invloed op de prijs.

Tips voor het scoren van de goedkoopste vliegtickets

Reken in hele weken Een ticket voor 13 dagen is vaak duurder dan een ticket voor 14 dagen. Heb jij nog tips bij het boeken van je vakantie? Consumentenprogramma Radar kon enkele jaren geleden geen sluitend bewijs vinden voor het cookieverhaal. Vaak is ver voor vertrek boeken ook een aanrader.

Doe er je voordeel mee en boek op het juiste moment", zegt woordvoerder Sandra de Jong van de Consumentenbond. Na 28 januari gaan de prijzen voor tickets in de zomervakantie meestal omhoog. Er is niet direct een website die in alle gevallen de goedkoopste is.

Andere: