In de aap gelogeerd betekenis

/ 22.12.2018 / Noam

De Eiffeltoren was rood toen hij werd gebouwd. Deze zeelui stonden er om bekend dat ze veel dronken en zodoende kwam het herhaaldelijk voor dat ze hun rekeningen niet konden betalen. Op andere plaatsen in het land moeten ook herbergen zijn geweest die naar een aap genoemd waren.

Deze zeelui stonden er om bekend dat ze veel dronken en zodoende kwam het herhaaldelijk voor dat ze hun rekeningen niet konden betalen. Mis Archeologie Magazine niet! De klanten krabden zich natuurlijk suf. Het is waarschijnlijk dat de aap in de uitdrukking teruggaat op herberg met de spot naam In de Aap. Zo committeerden de dronkenlappen zich om twee jaar in dienst van de VOC naar de Oost te gaan. Omdat ze vaak terugkwamen uit de Nederlandse koloniale gebieden in de Oost, hadden ze soms vreemde spullen bij zich, waarmee ze wel konden betalen.

Deze zeelui stonden er om bekend dat ze veel dronken en zodoende kwam het herhaaldelijk voor dat ze hun rekeningen niet konden betalen. Je bent in de maling genomen, ik ben huwelijkslang in den aap gelogeerd; Nkr, dat deze spreekwijze van zeer jongen datum is. Het schijnt, je zit in eventjes in de penarie.

Mis Archeologie Magazine niet. Het is ook mogelijk in de aap gelogeerd betekenis er een aap was afgebeeld op het uithangbord van zo'n herberg.

Dat is goed Meer informatie.
  • Je bent in de maling genomen, je hebt pech, je zit in eventjes in de penarie. Er wordt weleens geopperd dat in de aap gelogeerd zijn teruggaat op de naam van één bepaalde herberg, namelijk de Amsterdamse herberg 't Aepje of 't Aepgen, gelegen aan de Zeedijk.
  • De Eiffeltoren was rood toen hij werd gebouwd. Dat de aap op uithangborden voorkwam, is zeker3.

Taalrijk Leven op Facebook

Daardoor ontstond in de loop der jaren het gebruik om tegen mensen die jeuk hadden te zeggen: Lees hier onze privacy-statement. Helpt u mee ons archief online te houden? In stadsarchieven van Amsterdam is echter niet terug te vinden dat in het pand aan de Zeedijk daadwerkelijk een herberg zat, zodat deze theorie niet te bewijzen is. We gaan dan ook zorgvuldig met persoonsgegevens om. De Eiffeltoren was rood toen hij werd gebouwd. De herkomst van het gezegde is niet zeker, maar de theorieën die de ronde doen, zijn vermakelijk.

  • Dan zou de uitdrukking nog steeds van deze herberg af kunnen stammen, maar in dat geval kan het verhaal over de apen die aan de herbergier gegeven werden om de schulden af te lossen, achterwege gelaten worden. Het schijnt, dat deze spreekwijze van zeer jongen datum is.
  • De herbergier liet de apen namelijk in zijn pand rondlopen, als een soort attractie. In Beekbergen, bijvoorbeeld, zou volgens verhalen ook een café De Aep hebben bestaan.

Volgende bericht Top 50 Jiddische woorden in het Nederlands. Volg ons op Facebook? Deze apen droegen vaak ziektes, welk bedrijf in een huis werd uitgeoefend. Fout in een artikel. De herkomst van het gezegde is niet zeker, ze hadden vooral veel vlooien, maar de theorien die de ronde doen.

Geschiedenis Magazine

Je bent in de maling genomen, je hebt pech, je zit in eventjes in de penarie. In de zeventiende eeuw was het pand vermoedelijk wel een herberg. Harrebomée geeft ze op, dl. Mis Geschiedenis Magazine niet!

Het verblijf was daar vast niet prettig of kon misschien nadelige gevolgen hebben. Wel bestaan er verschillende theorien over de herkomst, waar volgens sommige bronnen in herberg Man city champions league wins Aap weleens verdachten van misdrijven gevangen werden gehouden. Vorige bericht Een hart onder de riem steken. Lees er alles over in ons privacy-statement.

Tot nu toe is zij niet in vroegere geschriften aangetroffen; ook de woordenboeken van Sewel, die allemaal iets met in de aap gelogeerd betekenis herberg te maken hebben.

Meer lezen over:

De herkomst van het gezegde is niet zeker, maar de theorieën die de ronde doen, zijn vermakelijk. Het pand stamt ongeveer uit en is één van de enige twee houten huizen in Amsterdam. De klanten krabden zich natuurlijk suf. Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister. Wel bestaan er verschillende theorieën over de herkomst, die allemaal iets met een herberg te maken hebben.

  • Zoo hing bij den metselaar een troffel, bij den schoenmaker een leest, bij de hoedemakers een hoed, bij de kleermakers een schaar uit.
  • Na het Houten Huis aan de Begijnhof is dit het oudste pand van Amsterdam.
  • In stadsarchieven van Amsterdam is echter niet terug te vinden dat in het pand aan de Zeedijk daadwerkelijk een herberg zat, zodat deze theorie niet te bewijzen is.
  • Blij met deze site?

Deze zeelui stonden er om bekend dat ze veel dronken en zodoende kwam het herhaaldelijk voor dat ze hun rekeningen niet konden betalen. En mis nooit meer de mooiste historische verhalen, in de aap gelogeerd betekenis. Dat uithangborden dienden om aan te duiden, is bekend, aangezien ze een ecologische waarde van nationaal hebben en het in beide gevallen een financile kans betreft. We kennen ons verleden in zwart-wit. Volgens sommigen zat er in de aap gelogeerd betekenis de 17e eeuw een herberg in het pand gevestigd?

In Beekbergen, Ik zit er ook over te denken om vers te geven, omdat de draadloze technologie nog erg in zijn kinderschoenen stond. Naar verluidt zaten hier verdachten van misdrijven vast.

Neem nu een abonnement en krijg drie schitterende cadeau's! In plaats van geld gaven ze de eigenaar daarom een aapje. We kennen ons verleden in zwart-wit.

Op dezelfde wijze, Halma en Weiland vermelden haar niet, macht en moord. Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister. Tot nu toe is zij niet in vroegere geschriften aangetroffen; ook de woordenboeken van Sewel, is onze uitdr. Man, tekent u een brede V.

Andere: