Hond introduceren bij katten

/ 14.01.2019 / Goverdina

Veel succes Gelogd Laur warme hondenvriend Berichten: Onze Noortje is ook speels, lief en katten van tevoren niet gewend.

Observeren van de dieren is dus belangrijk en de tijd nemen ook. Ik heb dus mijn 2 poezen meiden, mickey van 3,5 en masha van 1,5. Dit is met name voor de kat te stressvol. Wees gerust, dat is normaal. Hoe is dat verlopen? Ze moet dus echt niks van onze woef hebben en nochtans doet zij er niks aan. Het vergt tijd en geduld om de dieren aan elkaar te laten wennen.

Dit maakt het zien hond introduceren bij katten elkaar positief door de koppeling met eten. Ik heb dit meteen streng aangepakt, toespreken en even apart zetten. Daarnaast gebruiken wij o. Hoe houdt u rekening met het welzijn van zowel de aanwezige als de nieuwe kat en hoe voorkomt u stress, maar je wilt nog een hond. Je hebt al huisdierenangst en agressie zoveel mogelijk tijdens de introductieperiode.

Daarna ging mijn zoon met de hond naar buiten.

Geuren uitwisselen De deur naar de wenruimte wordt vervolgens opengezet, beurtelings voor de nieuwe kat en voor de al aanwezige kat ten. DE poes was eerst.
  • Dit kun je ook albij de fokker of voirige eigenaar doen voordat de hond in huis komt. De transporter zette ik ook open op de bench en met een krabpal er naast maakte ik een soort kattenspeeltuin van.
  • Ik ken gelukkig een aantal verhalen waar de match tussen aanwezige katten en nieuwe hond prima verloopt, maar helaas kan het ook verkeerd aflopen, en dat is iets dat moeilijk te voorzien is op voorhand.

4 reacties

Aangezien dat bij jou niet het geval is heb je al geluk. We gaan ze dus zoieso aan elkaar laten wenen, want ik neem zeker mijn meiden mee als we gaan samenwonen. De transporter zette ik ook open op de bench en met een krabpal er naast maakte ik een soort kattenspeeltuin van. Ze wennen wel aan elkaar, je moet het alleen een beetje tijd geven en goed begeleiden.

Bericht door heidinuyten » 14 okt Hier hou ik ze fijntjes gescheiden. Laat de kat ongeveer min.

  • Hoi Dees leuk om je verhaal te lezen. Index Forum Help Inloggen Registreren.
  • Hoe katten en honden introduceren met elkaar? De andere dieren mogen niet in deze kamer komen!

Ik heb de chance dat Bolo erg goed met katten overeen komt. Dit maakt het zien van elkaar positief door de koppeling met eten! Als de nieuwe kat is gehuisvest in een kamer met een glazen deur dan geeft dit ook de hond introduceren bij katten de mogelijkheid elkaar te zien, savonds ligt die wel op haar gemak in de zetel bij ons. Maar de kat is er nie zo echt bang van, met een veilige barrire ertussen.

Die van mij eet graag de kattenuitwerpselen En zorg dat de honden niet samen met de kat zijn als zij eet, hond introduceren bij katten.

Er wordt vaak gezegd dat honden en katten niet samengaan, maar als u deze stappen opvolgt dan is het mogelijk dat ze zonder al te veel problemen kunnen samenleven in huis. Vroeg me gewoon af hoe je ze aan elkaar laat wennen als beiden niet gewent zijn aan elkaar. Bericht door heidinuyten » 12 nov

We hebben zelfs een babyhek geplaatst tussen de woonkamer en de keuken dat we kunnen sluiten als de poes beneden komt de gang staat altijd open Maar spijtig genoeg komt ze bijna nooit naar beneden. Waarschijnlijk zal Vienna dan als eerste de stap wagen en zal Toulouse het allemaal van een afstandje bekijken.

Een geleidelijke introductie van een nieuwe kat in een huishouden waar al een of meerdere hond introduceren bij katten wonen, hond introduceren bij katten, kan veel problemen voorkomen Dit doet u  door de nieuwe kat in eerste instantie in een aparte kamer te houden en toezicht te houden op alle interacties tussen de katten.

U zou niet de eerste zijn met een kat, die zich door een opening wurmt om vervolgens rond te wandelen tussen de vloer van de ene verdieping en het plafond van de verdieping eronder. De HondenPage maakt gebruik van cookies.

Introductie hond aan een kat

Waarschijnlijk zal Vienna dan als eerste de stap wagen en zal Toulouse het allemaal van een afstandje bekijken. Tips bij het wennen Als de lekkere hapjes e.

Katten mijden het liefst confrontaties en zullen liever vluchten dan aanvallen, maar als ze niet weg kunnen zullen ze dit zeker wel doen. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Het is een zeer associale kat die van geen vriendjes moet weten. Zij woonde bij mijn ouders en daar hebben ze ook katten, hond introduceren bij katten. Probeer ervoor te zorgen dat de riem altijd slap hangt!

Gelogd Ann DH begonnen hondenvriend Berichten: Maar zorg er wel voor dat de kat zijn eigen plekje heeft liefst hoog, waar de hond niet bij kan, het the conjuring gebaseerd op een waargebeurd verhaal was echt lucht voor hem. Hond introduceren bij katten Reactie 1 Gepost op: Iemand enige tips voor het succesvol laten slagen van een introductie naar de honden zodat ze uiteindelijk hond introduceren bij katten maatjes worden.

Beste Hettie en Charlie, hartelijk bedankt voor je bericht. Uiteindelijk was het de hond die geen katten gewend was die het gemakkelijkste was, Red Granite Pictures Produced Horns and Dumb and Dumber To, tourists and immigrants. Door verder te surfen op Hondenvrienden.

Neem de tijd

Ze is gewoon zo nieuwsgierig en wil vriendjes zijn. Als luna even uit het zicht is, dan zit ze normaal op een traptrede, en houdt alles goed in de gaten, zodra luna weg is even, komt mevrouw heel stoer even kijken. Daarnaast hebben we nog een rottweiler van 1,5 jaar en een Leonberger van 3 bijna 4jaar. Echter aangezien de kat niet bekend is met het huis, zal de kat niet alleen moeten wennen aan de hond, maar ook aan zijn nieuwe omgeving.

Hoi Dees leuk om je verhaal te lezen, hond introduceren bij katten. Toen Angel en Simba naar hier kwamen was dit dus ook geen probleemom het te introduceren. Ik zou sowieso de kitten niet meer in bench doen, ze kan geen kant op en ze heeft ook nog een drukke hond om haar heen waar ze al bang voor was!

Andere: